Borstvoedingskleding

 

Als je borstvoeding geeft, is een broek met een t-shirt of trui (of een blouse) verreweg de gemakkelijkste kleding. Maar na een tijdje vond ik het ook wel eens lekker om een jurk aan te kunnen.
Als je dat wilt, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt een doorknoopjurk kiezen, en die van bovenaf losknopen. Je ziet dan tijdens het voeden een stuk van je decolleté en schouder bloot, verder is het net zo discreet als 'van onderaf voeden'. Sommige mensen voeden ook in een blouse of shirt met wijde hals van bovenaf, dus dan is er al helemaal nauwelijks verschil. Maar helaas waren jurken met voorsluiting de laatste tijd niet erg in de mode en zijn de meeste jurken op het moment meer voor mensen met een slankere bouw dan ik...

Ik heb toen via internet een 'echte' borstvoedingsjurk besteld. Het is een simpel tricot jurkje van Motherwear. Als je iets vanuit de VS bestelt, moet je erop rekenen dat de PTT je pakje misschien opent en namens de belasting nog een rekening van 50% van de totale kosten (aanschaf én porto) erbij stopt: 18,5% belasting en ca 30% importheffing.

Als je een beetje handig bent op de naaimachine, kun je heel goed zelf borstvoedingskleding maken. Je maakt dan een speciale opening in het voorpand, waarover je een extra voorpand maakt.

 

Zelf maken

  • Jurk
  • T-shirts
  • Sites met patronen en voor ideeen om zelf kleding te maken

Kopen

  • Sites met kant en klare kleding
  • Sites met overwegend t-shirts
  • De grote maten nog even bij elkaar

homepage

Gewijzigd: april 2006