home

Draagdoeken

 

 

Slings
Bundler
Zelfgemaakte slendang
Babybag
Meh Tai
Lifter

 

 

De meeste draagdoeken op deze site worden verkocht bij Beginnings.
mijn eigen draagdoek (sling) (terug naar inhoud)
foto Lovely Evelien zit in onze draagdoek, ideaal voor dagelijks gebruik. Het is feitelijk een handig in elkaar gezette lange lap, met 2 ringen als gesp. Hierdoor is hij traploos verstelbaar. Als ik ga fietsen, stop ik de draagdoek altijd boven in de fietstas, zodat ik Evelien makkelijk mee kan nemen als we gaan winkelen, boodschappen doen, verder wandelen of wat ook. Hij neemt als bagage weinig ruimte in. Op deze foto van juli 1999 is Evelien bijna 1 jaar, tot ze ruim 20 maanden was, hebben we hem heel intensief gebruikt, en daarna een hele tijd alleen nog als ze moe is van het zelf lopen. Ze is intussen drie en hij doet nog wel eens dienst als we met de familie onderweg zijn.
Foto Lovely
Babybundler (terug naar inhoud)
baby bunlder buik

De babybundler is een lange, smalle doek (ca 70 cm x 6 m) van katoenen tricot. Deze doek kun je al voor een boreling gebruiken, en hij blijft fijn tot je kindje ca. 18 maanden is.

Je kunt de échte Babybundler bij Beginnings kopen. Klonen vind je in de meeste baby-speciaalzaken.

Er zijn vele draagwijzen, waaarvan Ellen er ééntje demonstreert.

babybundler rugaanzicht zo ziet de knoop op je rug eruit. Zoals je ziet wordt het gewicht van de baby over de hele schouderpartij en rug verdeeld.
babybundler kindje op de rug

Dit kindje wordt op de rug gedragen. Je moet zelf beoordelen of jij het verstandig vindt om je kindje in deze doek op de rug te dragen, op je buik heb je meer controle.

Kijk hier voor de beschrijving als je zelf deze methode wilt proberen.


Zelfgemaakte slendang (terug naar inhoud)
zelfgemaakte slendang Sverre zit lekker bij Inge in de 'slendang'. Deze slendang is zelfgemaakt van een lap stof van ongeveer 2.5 m bij 1.4 m. Deze is in de lengte dubbel gevouwen zodat je een lap krijgt van 2.5 x 0.7. Er zit een platte knoop in.

Babybag (terug naar inhoud)

Ik heb hem cadeau  gekregen omdat hij er degelijk en knus uitzag, maar hij beviel helemaal niet.  Mijn grootste bezwaar is dat hij op de nekspier draagt, en dan is je baby al heel snel te zwaar. Volgens mij is hij in elk geval ongeschikt voor kleinere mensen. De maker van Babybag heeft een eigen homepage.

Gelukkig heb ik later de betere draagdoek gevonden (zie bovenaan)!

Er zijn wel mensen die de babybag gebruiken: links Rianne's man Yim met David in de babybag, rechts close-up van David.

Yim met David in babybag close up David

Mama Rianne vindt hem zelf ook niet zo fijn, trekt teveel aan haar nek, maar papa Yim kan er wel goed mee overweg.


Meh Tai (terug naar inhoud)
Meh Tai buik Meh Tai rug Meh tai rug
Australische vrienden van ons hebben de Meh Tai. Dat is de draagdoek van de ABA, de Australische borstvoedingsorganisatie.

Lifter (terug naar inhoud)  
Lifter rug

Hier zie je Mirre lekker in de lifter achterop bij papa Eelco.

Lifter rug

home